כשאני מתארחת בחול המועד פסח אני אוהבת להכין את העוגה הזו ולתת אותה יחד עם הכלי, כמתנה. בדרך כלל הייתי מכינה אותה בכלי להגשת מצות - כי ככה העוגה הייתה נכנסת בול. אבל השנה אני אכין ואגיש בכלי החדש שלי לעוגת מצות...
אם אין לכם כלי ייעודי, תמיד אפשר להכין את העוגה בתבנית אחרת- צריך רק לוודא שהיא בקצת יותר גדולה ממצה סטנדרטית ושאין בה חורים. חג כשר ושמח.
חומרים
לקרם שוקולד: 200 גרם שוקולד מריר חצי כוס חלב חצי כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 2 כפות קקאו 100 גרם חמאה לא חובה- שתי כפות גדושות ממרח שוקולד שאוהבים (נוטלה, השחר...)
סוד מתוק - כדי להכין את העוגה בגרסת פרווה מחליפים את החמאה בכמות זהה של מרגרינה, ומחליפים את החלב ביין מתוק לקידוש.
לעוגה ב"טעם של פעם" אפשר להשתמש ביין המתוק גם להרטבת המצות (במקום הקפה).
תוספת ממרח השוקולד היא לא חובה- אבל מומלצת למי שאוהב מתיקות בטעם של ילדות.
שמים בסיר קטן שוקולד מריר, חלב, סוכר, סוכר וניל וקקאו.
מחממים על להבה קטנה עד להמסה מוחלטת. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים להמסה. אם רוצים, מוסיפים גם ממרח שוקולד ומערבבים. מניחים בצד לצינון.
טובלים כל מצה בקפה למשך כחצי דקה מכל צד
מניחים מצה רטובה בתבנית ומורחים קצת פחות מרבע מתערובת השוקולד
חוזרים על הפעולה לקבלת מגדל של 5 מצות בקרם שוקולד. מפזרים קוקוס (או סוכריות צבעוניות)
למה עוגת מצות? עדיין לא פסח. עדיין, נשמע טעים.
השבמחקכתבה יפה יונתן שתמשיך כך בר
השבמחקאחלה עוגה למרות שפסח עוד לא הגיע עדיין
השבמחקמי שעושה את המתכון הזה הוא מלך חובה לעשות אותו מי יוציא את מהאינטרנט
השבמחק