קרמבו ממש כמו שקונים במכולת, עם קצף חלבונים לבן אוורירי. אפשר לטבול אותו בציפוי שוקולד דקיק ומתפצח בפה, או לגוון קצת עם ציפוי קרמל מהיר (ממרח קרמל שפשוט מחממים למרקם נוזלי). |
|
כמות: 25 קרמבואים |
|
חומרים |
|
לעוגיות: ¼ 1 כוסות קמח (180 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
100 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
3 חלמונים
|
|
לקצף החלבונים: 1/2 כוס מים (120 מ"ל)
¼ 1 כוסות סוכר (250 גרם)
3 חלבונים
1 כפית תמצית וניל
|
|
לציפוי - אחד משני הציפויים הבאים (או חצי כמות מכל אחד): לציפוי שוקולד: 300 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן לציפוי "לוטוס" (ממרח עוגיות קרמל): 1 מיכל ממרח "לוטוס"
1 כפית שמן
|
| |
|
|
|
אופן ההכנה |
|
מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה,1/4 כוס סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק, ולרדד מעל הנייר). קורצים לעיגולים בעזרת חותכן מסולסל בקוטר 5 ס”מ בערך (לקרמבואים צריך רק 25 עוגיות. את שאריות הבצק תוכלו לתת לילדים כדי שיכינו עוגיות משלהם).
אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
|
|
מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121מעלות )זה לוקח 7 דקות בערך. עוד דרך לבדוק אם הגענו לטמפ' הרצויה: מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - כשהסירופ הופך לכדור צמיגי וגמיש כמו פלסטלינה למשחק בין האצבעות, מסירים מהאש).
לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד (לא רואים בסרטון).
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים גבעה שמנמנה על כל עוגייה. מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
|
|
מכינים את הציפוי (שוקולד או ממרח לוטוס), מצפים, מקפיאים 5 דקות ומגישים: לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים). מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפ’ החדר.
לציפוי לוטוס: מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס עם כפית שמן עד שהוא הופך לנוזלי ומעבירים לכלי צר ועמוק.
טובלים כל קרמבו כשהוא הפוך בציפוי שוקולד או לוטוס (מחזיקים בעוגייה).
מחזירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות הציפוי. שומרים במקרר ומגישים קר.
|
|
|
שלום אני יקיר משה שם טוב זה טעים
השבמחקנשמע טעים. ממזמן לא אכלתי קרמבו. למה אתה כל הזמן מפרסם דברים כל כך טעימים?! אתה גורם לי לרעב!
השבמחקנראה טעים מאוד
השבמחקרועי הרוש