יום ראשון, 13 במרץ 2016

מתכון מנצח לסופלה שוקולד

מתכון לסופלה שוקולד
אחד הקינוחים הכי אהובים כמעט בכל מסעדה או בית קפה, הוא סופלה השוקולד. זוהי עוגה אישית שצידה החיצוני מורכב משוקולד מתפצפץ ומעט יבש, וכאשר נועצים בה כפית נוזל החוצה שוקולד חמים, מנחם ומתוק במיוחד. הגישו את המנה לצד גלידת וניל ותקבלו קינוח שעולה באיכותו אפילו על זה שמוגש במסעדות האיכות.
חשוב שתדעו - טיב התוצר הסופי של קינוח זה, תלוי בחומרי הגלם שלו. ככל שתשתמשו בשוקולד איכותי עם אחוז קקאו גבוה, כך התוצאה הסופית תצא טובה יותר.


חומרים למילוי הסופלה:
  • 57 גר' שוקולד מריר משובח- לפחות 60% קקאו שבור לחתיכות קטנות או חתוך לריבועים בגודל 0.5 ס"מ
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
חומרים להכנת העוגה:
  • 113.5 גר' שוקולד מריר משובח- לפחות 60% קקאו קצוץ או שבור לחתיכות קטנות
  • 1/2 כוס חמאה- רצוי מופחתת מלח ונתרן חתוכה לריבועים
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 חלמוני ביצה גדולים
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס קמח תופח
לקישוט:
  • פטל/תותים
  • קצפת
אופן ההכנה:
1. כדי ליצור את המילוי, ממיסים את השוקולד בקערה חסינת חום המונחת על מים רותחים קלות. מוסיפים בזהירות את השמנת ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. מכניסים לקירור למשך שעתיים או עד שהתערובת נהיית מוצקה. מוציאים מן הקירור, צובטים ומעצבים בזהירות 6 כדורים ומכניסים לקירור שוב.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרססים לתוך תבנית שקערוריות או לתוך תבניות קטנות שמן. את השוקולד הנותר, ממיסים באותה שיטה של מילוי העוגה, תוך ערבוב מתמיד מעל מים פושרים- רותחים קלות עם החמאה.
3. בקערה גדולה בוחשים במהירות גבוהה למשך 5 דק' באמצעות מערבל חשמלי את הביצים, החלמונים, הסוכר והווניל עד שהתערובת נהיית אחידה, ונוזלית. לתערובת זו מוסיפים את השוקולד המומס ואת הקמח התופח. ממשיכים לערבל עד שהתערובת נהיית אחידה במרכיביה.
4. את התערובת המוכנה שופכים לקעריות או לתבנית השקערוריות ששימנו מבעוד מועד. מניחים באמצע התערובת בתוך התבנית את עיגול המלית שצונן במקרר.
5. מכניסים לאפייה למשך 15 דק' או עד שהעוגה נראית יציבה ומוצקה למגע. מוציאים מן התנור ומניחים לעוגות הקטנות להתקרר למשך 5 דק'. לאחר שהתקררו, באמצעות סכין דקה, עוברים על היקף התבנית כך שתוכן התבנית יופרד ממנה. שמים על צידה העליון של התבנית צלחת, הופכים את הצלחת עם התבנית ומפרידים את העוגה מן התבנית. מקשטים בפטל או בתות, ומגישים לצד קצפת וכדור גלידת וניל.
שיהיה בתאבון!

8 תגובות:

  1. וואו! תודה רבה רבה סופר רבה יונתן! אני מת על סופלה שוקולד אבל בקושי יכול לאכול בגלל שאני תמיד סוג של עושה דיאטת גלוקוז. מאוד מעריך שדווקא לזה עשית מתכון.

    השבמחק
  2. אפשר לאכול את העוגה שמופיעה בשער הכתבה

    השבמחק
  3. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  4. יונתן איזה יופי של כתבה כל הכבוד!

    השבמחק
  5. שלום אני יקיר משה שם טוב אני חשב שי נראה טעים

    השבמחק
  6. נראה טעים מאוד ומגרה

    השבמחק
  7. ממני רועי.ה

    השבמחק