יום ראשון, 11 בינואר 2015

מדור אוכל: מתכון לפוקצ'ה

הצטרפתי לעיתון (רז סלומון) אני פתוח מדור בנושא אוכל. כל שבוע אני אעלה מתכון חדש הפעם בחרתי במתכון לפוקצ'ה שמצאתי באינטרנט. בחרתי במתכון הזה בגלל שאני אוהב לאכול פוקצ'ה. אני מזמין אותכם לשלוח לי מתכונים ורעיונות חדשים ונפרסם אותם. תהנו

מתכון מצויין להכנת בצק פוקצ'ה כבסיס לפיצה
מרכיבים:

  •  500 גר' קמח לבן
  •  15 גר' שמרי שמרית
  •  1.5 כפות מלח
  •  חצי כוס שמן זית
  •  קמצוץ רוזמרין
  •  מעט אורגנו
  •  זעתר טרי
  •  בזיליקום
  •  1.5 כוס מים
 אופן הכנה

  1. הכניסו למקיסר עם מלוש את הקמח, שמרים, מלח ועשבי התיבול ועיבדו אותם יחד.
  2. הוסיפו בקצב איטי את שמן הזית ולאט לאט ובהדרגתיות את המים עד אשר מתקבל בצק לח (אך לא דביק מידי).
  3. לושו את הבצק ביד עם קמח כ-5 דקות וכסו אותו לשעה ע"מ שיתפח.
  4.  עבדו את הבצק לגודל ולצורה שתרצו.
  5. הרטיבו את הבצק עם מעט מים וכסו אותו בשנית לחצי שעה נוספת.
  6. הוסיפו על הבצק את התוספות שתרצו והכניסו לתנור שחומם מראש על 220 מעלות.חכו עד שהפוקצ'ה תזהיב והוציאהו אותה מהתנור.
 בתאבון!


רוצים שהכתבה שלכם תופיע בעיתון ? שלחו אותה אלינו !
yarin107.nsnp@blogger.com


9 תגובות:

  1. ואו רז! ממש עשית לי חשק להכין! אני אציע לחברי לדירה להכין ביחד בשבוע הבא, ויהיה תענוג!

    הלל (בן השירות מתפוז)

    השבמחק
  2. יופי רז! ממש קפצת למים! שמחים שהצטרפת למערכת!

    השבמחק
  3. נראה לי טעיפ יקיר הגבר משה שם טוב

    השבמחק
  4. גם אני מכין פוקצ'ה בבית שלי עולי אני אשתמש במתכון שהאלתה

    השבמחק
  5. פוקצה מגניב אביאל מכיתת גפן

    השבמחק