יום ראשון, 29 במאי 2016

מתכון לגלידה ביתית

הקיץ בפתח ואין כמו טעמה של גלידה טובה לצנן אותנו קצת בחום והשרב.
גלידה בטעם וניל היא הקלה ביותר להכנה מבין מתכוני הגלידה ורבים מתחילים ממנה. אחרי שמפתחים מיומנות ממשיכים למתכוני גלידה אחרים והשמיים הם הגבול.

החומרים-
1 כוס חלב
2 כוסות שמנת
6  חלמונים
3/4 כוס סוכר
מקל וניל חצוי או תמצית וניל איכותית( אמיתית ולא סינטתית)
הכנה -
שמים בסיר ומחממים יחד: שמנת,חלב ומקל (או תמצית) וניל
מקציפים ביחד סוכר וחלמונים עד שמתקבל קצף בהיר ויציב,
שופכים מעט מהחלב החם לקצף החלמונים תוך כדי עירבוב  עד להשוואת טמפרטורה ובהדרגה מוסיפים את כל הכמות.
ממשיכים לבשל הכל יחד עד שהתערובת מסמיכה מעט. אין צורך להרתיח אלא הכוונה היא לבשל על אש קטנה בעדינות.  
מעבירים את התערובת לצינון ארוך במקרר, אפילו ללילה שלם.
כשהתערובת הצטננה לגמרי  יש שתי אפשרויות להמשך.
 למי שיש בבית מכונת גלידה – מעבירים למכונת גלידה ביתית . וממשיכים בהכנה לפי הוראות יצרן המכונה עד שהגלידה מגיעה למרקם הרצוי לכם.
ואז אוכלים מיד או מכניסים למקפיא בכלי סגור כדי שלא  תקבל טעמים מהמקפיא.
למי שאין מכונת גלידה – לא נורא !
מעבירים את התערובת לתבנית ומקפיאים. כל כמה שעות מוציאים מהמקפיא ומערבבים טוב טוב או מקציפים. 
זה כדי לשבור את הקרח לחתיכות קטנטנות ,ככה שבפה כשנאכל נרגיש מרקם קרמי ושמנתי ולא קרטיב.

3 תגובות:

  1. נשמע טעים במיוחד שהקיץ כבר פה

    השבמחק
  2. יונתן נשמע טעים ומעורר תיאבון . עשית לי חשק לנסות להכין לבד בבית!

    השבמחק
  3. יונתן נשמע טעים ומעורר תיאבון . עשית לי חשק לנסות להכין לבד בבית!

    השבמחק