יום חמישי, 12 במרץ 2015

עוגת שוקולד עם רוטב מדור אוכל

שלום אני רז מכיתת גפן והיום לקחתי מנרייה מתכון של עוגת שוקולד עם רוטב הוא לקח את המתכון בסודות מתכונים והוא בחר כי הוא השתבץ לסדנת קונדיטוריה  ויש לו ניסיון בדברי מתיקה.

מרכיבים

  • 200 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • ‭2 1/2‬ כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • ‭2/3‬ כוס (160מ"ל) מים רותחים
  • 50 גרם שוקולד מריר

לרוטב השוקולד
    • 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
    • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 3 כפות חלב

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
    2. שמים בקערת המערבל את החמאה, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל ואבקת הקקאו. מערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה ועוצרים את פעולת המערבל.
    3. מנפים לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה בעזרת נפה או מסננת. מקפלים בעדינות לתוך תערובת החמאה והביצים. מוסיפים את המים ומערבבים בעדינות.
    4. יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
    5. שמים בקערה חסינת חום את 50 גרם השוקולד המריר, יוצקים עליו את המים הרותחים ומערבבים עד שלא נותרים גושים.
    6. מחוררים בכמה מקומות את פני העוגה בעזרת קיסם. יוצקים את מי השוקולד על העוגה ומוודאים כי העוגה כולה ספוגה בנוזל.
    7. רוטב השוקולד: שמים את שני סוגי השוקולד בקערה חסינת חום. מחממים את השמנת המתוקה והחלב עד לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, משהים כחצי דקה ומערבבים היטב לקרם חלק.
    8. ההגשה: מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים לפרוסות עבות, מניחים על צלחות הגשה ויוצקים על כל פרוסה מרוטב השוקולד. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.עוגת שוקולד חמה עם רוטב שוקולד חם ( צילום: דני לרנר, סגנון: נעמה רז )

      4 תגובות:

      1. מדהים אביאל מכיתת גפן

        השבמחק
      2. אני מתה על שוקולד ! עשית לי חשק לעוגת שוקולד טובה תודה רז

        השבמחק
      3. יופי של כתבה, נשמע טעים. גדעון.

        השבמחק
        תשובות
        1. אני שמח לשמוע שזה טעים ומגרה

          מחק